|
|
wg zwierzyny Sarna (213) Dzik (193) Jeleń (171) Daniel (37) Zając (193) Królik (61) Dzika kaczka (90) Gęś (51) Czapla (12) Kuropatwa (80) Bażant (144) Słonka (20) Gołąb (37) Różności (219) Łyska (8) | wg rodzaju Sosy (54) Zupy (82) Sałatki i surówki (11) Zakąski i przekąski (52) Marynaty i przyprawy (16) Zrazy (79) Gołąbki... (7) Gulasze, potrawki (81) Pierogi, pierożki (14) Pieczenie (751) Rolady, faszerowanie (27) Pasztety, paszteciki (36) Kotlety, bitki, medaliony (139) Bigosy (4) Różności (91) Żeberka (11) Podroby (68) Wędliny (2) | wg źródła Alfreda Pietrow "Łowiec Polski" (364) Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" (243) Grzegorz Russak (47) Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska" (256) Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" (466) "Kuchnia Cartall" (34) "Kuchnia Królewska" (13) Maciej Kuroń "Potrawy z dziczyzny" (27) Mari Lajos "Dania z dziczyzny" (75) Forum lowiecki.pl (4) |