strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Sarna
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
COMBER SARNI A LA EDWARD
ZAKRAWANA PIECZEŃ Z CHRZANEM Z SARNY
STAROPOLSKA PIECZEŃ Z SARNY
Udziec sami pieczony w cieście
DUSZONA ŁOPATKA Z SARNY PO WĘGIERSKU
WINNA PIECZEŃ SARNIA Z ESTRAGONEM
SZTUKA MIĘSA Z SARNY ZAPIEKANA
Comber sarni na sposób litewski
SARNINA DUSZONA Z WERMUTEM 'PO FRANCUSKU
SARNINA ZAPIEKANA W CLEŚCIE
PIECZEŃ RZYMSKA Z SARNINY
PIKANTNA PIECZEŃ Z SARNINY
WIEJSKA POTRAWA Z SARNINY NA SPOSÓB CYPRYJSKI
PIECZEŃ KASZTELAŃSKA 1 SARNY
Włoska pieczeń Goethego
Pieczeń z jelenia nadziewana pieczarkami
SARNINA DUSZONA Z KISZONYMI OGÓRKAMI
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton