strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Bażant
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
Bażant na ostro
BAŻANT PIECZONY W FOLII ALUMINIOWEJ
BAŻANT Z BRZOSKWINIAMI
Bażant w sosie cebulowym
BAŻANT W CHRUPIĄCEJ SKÓRCE
Bażant duszony z maślakami
BAŻANT Z JABŁKOWO-RODZYNKOWO-.ORZECHOWYNI
BAŻANT DUSZONY Z WARZYWAMI
IMBIROWY BAŻANT PIECZONY
BAŻANT NADZIEWANY CUKINIĄ
BAŻANT Z KREMEM JAŁOWCOWYM
BAŻANT NADZIEWANY ZIELONYM GROSZKIEM
BAŻANT DUSZONY ZE ŚLIWKAMI
BAŻANT PIECZONY Z BANANAMI
BAŻANT Z ROŻNA
BAŻANT Z NADZIENIEM POLSKIM
BAŻANT W-ŚMIETANIE
BAŻANT NADZIEWANY KASZĄ KRAKOWSKĄ
BAŻANT PO ORMIAŃSKU
BAŻANT PIECZONY
BAŻANCIE KĄSKI W CIEŚCIE PIWNYM
BAŻANT DUSZONY, PO SZLACHECKU
BAŻANT PANIEROWANY
Bażant pieczony z kukurydzą i selerem
Bażant w sosie pomarańczowym
Bażant pieczony z winogronami
Bażant pieczony z cykorią
Bażant panierowany
Bażant nadziewany ryżem i śliwkami
Pieczony bażant w zielonkawe! Skórce
Bażant duszony w curry
Bażant nadziewany pieczarkami
Bażant w sosie koperkowym
Bażant pieczony
Bażanta pieczonego nacieranego kremem z masła
Bażant w galarecie
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton