strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Jeleń
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
PIECZEŃ HUSARSKA Z JELENIA
Pieczeń z jelenia lub sarny na święcone na zimno
POLĘDWICA Z JELENIA PO WŁOSKU\
PIECZEŃ Z JELENIA W KWASIE CHLEBOWYM PO ROSYJSKU
POLĘDWICA Z JELENIA Z MASŁEM ZIOŁOWYM BAWARSKU
PIECZEŃ Z JELENIA Z WÓDKĄ, DLA DOROSŁYCH
Pieczony udziec z jelenia
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton