strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Zając
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
ŚWIĄTECZNY ZAJĄC Z CHRZANEM I GRZYBAMI
ZAJĄC W ŻURKU
ZAJĄC DUSZONY W CZERWONYM WINIE
Zając w Gramym sosie
ZAJĄC PO REDAKTORSKU
ZAJĄC DUSZONY W WINIE
ZAJĄC PO ADWOKACKU
ZAJĄCKLASZTORNY
ZAJĄC PO MYŚLIWSKU, DUSZONY
Zając faszerowany
Zając korzenny (duszony)
Zając duszony w winie.
Zając duszony z cynamonem i imbirem po indyjsku
ZAJĄC DUSZONY Z RYDZAMI MARYNOWANYMI
COMBER Z ZAJĄCA Z BRUSZNICAMI PO POZNAŃSKU
ZAJĄC SMAŻONY PO MAZURSKU
ZAJĄC DUSZONY Z CYTRYNAMI
ZAJĄC DUSZONY W CEBULI PO FRANCUSKU
COMBER ZAJĘCZY Z BEKONEM PO FIŃSKU
Zając gotowany w oliwie
Zając duszony z grzybami
Zając po myśliwsku
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton