strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Dzika kaczka
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
Dzika kaczka z jabłkami
DZIKA KACZKA NADZIEWANA ZIEMNIAKAMI
DZIKA KACZKA Z POMARANCZAMI
DZIKA KACZKA Z OWOCAMI W GALARECIE
Świąteczna dzika kaczka z jabłkami, rodzynkami
Pieczona dzika kaczka nadziewana pigwą
Dzika kaczka nadziewana cielęciną
Dzika kaczka nadziewana kaszą po litewsku
Dzika kaczka z fasola szparagową
Dzika kaczka pikantna
Dzika kaczka w czerwonej kapuście.
DZIKA KACZKA Z NADZIENIEM WĄTROBOWYM
DZIKA KACZKA W POMIDORACH
DZIKA KACZKA NADZIEWANA WIEPRZOWINA
DZIKA KACZKA Z FASOLA PERŁOWA
DZIKA KACZKA PIECZONA Z ZIEMNIAKAMI
DZIKA KACZKA Z JAŁOWCEM PO FRANCUSKU
Dzika kaczka z pieczonymi ziemniakami
Dzika kaczka po myśliwsku
Dzika kaczka po staropolsku
Tradycyjna dzika kaczka pieczona
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton