strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Gęś
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
DZIKA GĘŚ W ŚLIWKOWO-SELEROWYM SOSIE
PIECZONA DZIKA GĘ$ NADZIEWANA ZIEMNIAKAMI
DZIKA GĘŚ Z NADZIENIEM WĄTRÓBKOWYM
DZIKA GĘŚ NADZIEWANA JABŁKAMI 1 ŚLIWKAMI
DZIKA GĘŚ DUSZONA W ŻURZE
Dzika gęś nadziewana kaszą gryczaną
Gęś po staropolsku
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton