strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Hanna Szymanderska,
"Polska Kuchnia Myśliwska"
Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam.
Dzik w jarzynach
Warchlak z nadzieniem ryżowym
Warchlak z nadzieniem mięsnym
Polędwica dziczą w sosie morelowym
Pieczeń~ z dzika po marynarsku
Comber dziczy w cieście
Pieczeń z dzika po hiszpańsku
Comber dziczy po kurpiowsku
Udziec dziczy w soku wiśniowym
Udziec dziczy
Boczek dziczy pieczony
Boczek dziczy z kapustą
Pieczeń z dzika w cieście
Nogi dzika na gorąco
Mostek dzika
Dzik w sosie wiśniowym
Pieczeń z dzika z migdałami
Pieczeń z dzika w sosie z róży
Pieczeń z dzika po myśliwsku
Pieczeń z dzika w sosie pikantnym
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton