strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Zając
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Hanna Szymanderska,
"Polska Kuchnia Myśliwska"
Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam.
Pieczeń z zająca z kminkiem
Przodek zajęczy w winie
Pieczeń z zająca
Comber zajęczy w sosie porzeczkowym
Comber zajęczy z wątróbką
Comber zajęczy po prowansalsku
Przodek zajęczy w sosie owocowym
Zając duszony
Przodek zajęczy ze śmietaną
Przodek zajęczy w ostrym sosie
Zając po mediolańsku
Zając z masłem
Zając z pomidorami
Zając z ogórkami
Zając w śmietanie po polsku
Zając w śmietanie
Zając w sosie własnym
Zając w sosie jarzynowym
Zając w czarnym sosie
Zając w krwawym sosie
Zając po myśliwsku I
Zając po myśliwsku II
Zając po dalmatyńsku
Zając z kapustą
Zając w ziołach
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton