strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Gęś
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Hanna Szymanderska,
"Polska Kuchnia Myśliwska"
Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam.
Dzika gęś w potrawce
Dzika gęś w ziołach
Dzika gęś nadziewana szynki i makaronem
Dzika gęś nadziewana jabłkami
Dzika gęś nadziewana kaszą
Dzika gęś nadziewana ziemniakami
Dzika gęś nadziewana
Dzika gęś ze §śmietaną
Dzika gęś po staropolsku
Dzika gęś pieczona
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton