strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Sarna
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Sarna „Gounod"
Sarna w galarecie
Sarna z migdałami
Sarna „Kaprów gdańskich"
Pieczeń z sarny
Pieczeń z sarny po amerykańsku
Pieczeń z sarny po belwedersku
Pieczeń z sarny po berlińsku
Pieczeń z sarny po francusku
Pieczeń z sarny po kapitańsku
Pieczeń z sarny po parysku
Pieczeń z sarny po tyrolsku
Pieczeń z sarny „St. Hubert"
Comber z sarny po burgundzku
Comber z sarny po kardynalsku
Comber z sarny po warszawsku
Comber z sarny z porzeczkami
Sarna „Daria"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton