strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Gołąb
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Gołąb po angielsku
Gołąb po francusku
Gołąb po generalsku
Gołąb po hetmańsku
Gołąb po kapitańsku
Gołąb po polsku
Gołąb po warszawsku
Gołąb z papryką
Gołąbki z pieczarkami
Gołąb pieczony I
Gołąb pieczony II
Gołąb a la diplomate
Gołąb „Carola"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton