strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Mostek z dzika po polsku
Golonka z dzika po hetmańsku
Golonka z dzika a la Wieniawski
Golonka z dzika po admiralsku
Golonka z dzika a la Czarnecki
Pieczeń z dzika z migdałami
Pieczeń z dzika w cukrze
Pieczeń z dzika „Tex"
Pieczeń z dzika po węgiersku
Pieczeń z dzika po staropolsku
Pieczeń z dzika po rusku
Pieczeń z dzika po myśliwsku
Pieczeń z dzika po mazurska
Pieczeń z dzika po hiszpańsku
Pieczeń z dzika "Diana"
Pieczeń z dzika firmowa
Pieczeń z dzika a la ambasador
Pieczeń z dzika
Warchlak pieczony po polsku
Warchlak pieczony po królewsku
Dzik Branicki
Dzik „Cora"
Dzik „Mary"
Dzik po belwedersku
Dzik po malborsku
Warchlak pieczony a la Radziwiłł
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton