strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Królik
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Królik a la ochmistrz dworu
Królik po adwokacku
Królik po angielsku
Królik po Hiszpańsku
Królik po jugostowiańsku
Królik po kapitańsku
Królik po litewsku
Królik po mediolańsku
Królik po myśliwsku
Królik po nicejsku
Królik po parysku
Królik po redaktorsku
Królik po rzymsku
Królik po tyrolsku
Królik po wiedeńsku
Królik po wrocławsku
Królik w czarnym sosie
Królik w śmietanie
Królik z pieca
Królik z porzeczkami lub agrestem
Królik z wiśniami
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton