strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Dzika kaczka
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Kaczka z wiśniami
Kaczka z pieczarkami
Kaczka z oliwkami
Kaczka z kaszą gryczana
Kaczka z kapustą czerwoną
Kaczka "Zamek Królewski "
Kaczka w potrawce
Kaczka „Sacher”
Kaczka „Turgieniew"
Kaczka po warszawsku
Kaczka po wrocławsku
Kaczka po suwalsku
Kaczka po staropolsku II
Kaczka po staropolsku I
Kaczka po senatorsku II
Kaczka po senatorsku I
Kaczka po poznańsku
Kaczka po prowansalsku
Kaczka „Port lotniczy”
Kaczka po rusku
Kaczka po mazursku
Kaczka po malborsku I
Kaczka po malborsku II
Kaczka po białostocku
Kaczka po czersku
Kaczka po hetmańsku
Kaczka pieczona
Kaczka po amatorsku
Kaczka na zielono
Kaczka a la Radziwiłł
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton