strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Gęś
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Gęś praska
Gęś „Ratuszowa"
Gęś „Side"
Gęś po rzeszowsku
Gęś po staroczesku
Gęś po strażacku
Gęś po szawjcarsku
Gęś po wiedeńsku
Gęś po gruzirisku
Gęś po jugostowiańsku
Gęś po kardynalsku
Gęś po kasztelańsku
Gęś po parysku
Gęś po azjatycku
Gęś po chłopsku
Gęś po chorwacku
Gęś po dworsku
Gęś pieczona II
Gęś po alzacku
Gęś po amatorsku
Gęś pieczona I
Gęś „Bagration"
Gęś „Balzak"
Gęś „Aurora"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton