| Potrawa: Zupa z daniela II |  |
| Składniki: 1 8 1 wywaru z warzyw 60 dag mięsa z kością 10 dag fasoli „Jaś" I5 dag cebuli (dymki lub szalotki) tłuszcz 2 dag mąki sól pieprz czosnek i majeranek do smaku
| Sposób przygotowania: Mięso umyć, zalać częścią wywaru i ugotować na ma cnym ogni Miękkie mięso wyjąć, usunąć kości, pokrajać w kostkę Fasolę przebraną i opłukaną zagotować w pozostałym wywarz Po zagotowaniu pozostawić ją na 2 godziny, po czym ugotować Cebulę obrać, opłukać, usmaży Następnie oprószyć mąką, zasmażyć =: lekko rumieniąc, połączyć z fasolą, mięsem i pozostałym wywarem, chwilę pogotować i doprawi | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|