| Potrawa: Zupa z dzika II |  |
| Składniki: I 5 I wywaru z warzyw 40 dag okrawków mięsa 2 owoce ostrej papryki konserwowej S dag szpiku molowego jajko 7 dag mąki 40 dag kapusty włoskiej I/2 szklanki śmietany 4 dag koncentratu pomidorowego; sól pieprz tymianek i czosnek do smaku
| Sposób przygotowania: Mięso umyć, zemleć razem z papryką i szpikiem, połączyć z jajkiem i doprawi Z przygotowanej masy formować kuleczki (wielkości wiśni), obtaczać w mące i ugotować w części wywar Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę usuwając głąb i grube nerwy, zalać pozostałym wywarem i ugotować Następ-nie połączyć z mięsem, śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką, koncentratem pomidorowym i przyprawami, chwilę pogotować i doprawi | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|