| Potrawa: Kotlet z dzika a la Kierbedź |  |
| Składniki: 5O-60 ag schabu 2 dag mąki 2 jajka natka pietruszki; sól pieprz majeranek i czosnek do smaku
| Sposób przygotowania: Mięso umyć, odciąć kości - pozostawiając tylko małe odcinki kości żebrowych, ściąć nadmiar tłuszczu i pokrajać na kotlet Następnie lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, formować teką 'potem nożem owalne kotlet Po posypaniu przyprawami i oproszeniu mąką usmażyć z obu stron Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z jajkami i posiekaną natką, doprawić, zalać kotlety i zapiec Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika z ziemniakami i surówkami Kotlet z dzika | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|