| Potrawa: Kotlet z dzika „Monaco" |  |
| Składniki: 50-60 dag schabu 2 dag mąki tłuszcz 2 owoce ostrej papryki konserwowej I/4 szklanki keczupu 1/4 szklanki śmietany 2 żółtka; sól pieprz i miód naturalny do smaku
| Sposób przygotowania: Kotlety przygotować wg przepisu Kotlety z dzika a la Kierhedź (st 32), Kotlety przygotować wg przepisu Kotlet z dzika a la Kierhedź (st 32), posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Paprykę zemleć, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Ogórki obrać, połączyć z keczupem, śmietaną i żółtkami, doprawić, polać kotlety i zapiec pokrajać w cząstki, podsmażyć razem z obraną, opłukaną cebulą, połączyć ze Podawać z ryżem i surówkami śmietanką i winem, zalać kotlety, dusić kilka minut i doprawi Podawać z ziemniakami i surówkami | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|