| Potrawa: Kotlet z dzika po szydłowsku |  |
| Składniki: ' 50-60 dag schabu 15 dag pieczarek tłuszcz 8 dag szynki wędzonej 2 dag maki 2 jajka 10 dag bułki tartej; sól pieprz i czosnek do smaku
| Sposób przygotowania: Kotlety przygotować wg przepisu Kotlet z dzika a la Kierhedź (st 32 Pieczarki opłukane, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z pokrojoną w paseczki szynką, doprawić i rozłożyć na przygotowanych kotletach Kotlety zawinąć, posypać przyprawami i oprószyć mąką, następnie panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej, kłaść na gorący tłuszcz i lekko zrumienić z obu stron Potem dosmażyć na małym ogni Podawać z ziemniakami, fasolką szparagową i surówkami | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|