| Potrawa: Papryka nadziewana mięsem z dzika |  |
| Składniki: 8 strąków papryki 8 dag bułki mleko 25 dag mięsa bez kości 8 dag koncentratu pomidorowego żółtko łyżka musztardy tłuszcz; sól pieprz i majeranek do smaku
| Sposób przygotowania: Paprykę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą i ugotować na półtwardo Wy-studzoną paprykę posypać przyprawami Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, ~ wymieszać z koncentratem pomidorowym, żółtkiem i musztardą, doprawi Paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu, polać tłuszczem i upiec skrapiając, wodą, potem wytworzonym sosem Podawać z ryżem i surówkami | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|