| Potrawa: Steki z dziczyzny ,z jabłkami | |
| Składniki: 4 steki po 15 dag z dzika lub jelenia (można użyć schabu karkowego) 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 2 cebule 2 jabłka 12 plastrów boczku wędzonego 12 cząstek pomidora świeżo zmielony pieprz cynamon cukier sól
| Sposób przygotowania: Steki smażymy na rozgrzanym oleju, solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Jabłka i cebulę obieramy, kroimy w pół plasterki i podsmażamy na maśle. Plastry boczku smażymy tak długo, aż będą chrupiące. Usmażone steki podajemy z cebulą i jabłkami posypanymi cukrem i cynamonem oraz
z plasterkami chrupiącego boczku. Porcje przybieramy cząstkami pomidorów. | Źródło: Maciej Kuroń "Potrawy z dziczyzny" |
|