| Potrawa: Galaretka z resztek |  |
| Składniki: 200 ml galarety z dziczyzny lekko płynnej przyprawionej 3 łyżkami czerwonego wytrawnego wina
150 g resztek mięsnych z dziczyzny pokrojonych na cienkie paski
2 korniszony pokrojone na cienkie paseczki 10 pieczarek (z konserwy) pokrojonych na cienkie plasterki
2 łyżeczki posiekanych kaparów
| Sposób przygotowania: Wlać do salaterki cienką warstwę galarety i wstawić do lodówki, aż zastygnie. Na wierzchu ułożyć ozdobnie mięso, ogórki, pieczarki, kapary i za-lać wszystko resztą galarety. zastudzić w lodówce.
Dodatki: smażone ziemniaki lub sałatka z majonezem, sos Cumberland
Można również ułożyć plasterki jajek na twardo, paseczki marynowanej papryki, marynowane grzybki lub trufle. | Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |
|