Potrawa: Chrupki z dziczyzny |  |
|
Składniki: Do chrupek:
300 g resztek pieczonej dziczyzny pokrojonej w drobną kotkę
20 g świeżych pieczarek - oczyszczonych i grubo posiekanych
1 8 I gęstego sosu beszamelowego 3 łyżeczki posiekanych kaparów
1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej
szczypta sproszkowanych goździków 1 łyżka madery
szczypta pieprzu cayenne sól i pieprz
100 g mąki 2 rozkłócone jajka
100 g bułki tartej - . .. . olei do smażenia
|
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wymieszać i mocno przyprawić. Wstawić w chłodne miejsce. Formować małe, podłużne rolki albo kuleczki, obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju.
Dodatki: sałatka z majonezem i sos Cumberland |
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |