|
|
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski" | Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny. |
wg zwierzyny Sarna (59) Dzik (52) Jeleń (37) Zając (34) Królik (3) Dzika kaczka (22) Gęś (8) Kuropatwa (39) Bażant (44) Słonka (14) Gołąb (1) Różności (49) Łyska (2) | wg rodzaju Sosy (4) Zupy (12) Sałatki i surówki (1) Zakąski i przekąski (17) Zrazy (24) Gołąbki... (4) Gulasze, potrawki (21) Pierogi, pierożki (8) Pieczenie (185) Rolady, faszerowanie (1) Pasztety, paszteciki (2) Kotlety, bitki, medaliony (19) Bigosy (1) Różności (51) Żeberka (6) Podroby (7) |