|
|
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" | Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy... |
wg zwierzyny Sarna (40) Dzik (15) Jeleń (28) Zając (20) Królik (10) Dzika kaczka (15) Gęś (3) Kuropatwa (12) Bażant (13) Gołąb (16) Różności (71) | wg rodzaju Sosy (14) Zupy (28) Sałatki i surówki (2) Zakąski i przekąski (15) Marynaty i przyprawy (7) Gulasze, potrawki (18) Pierogi, pierożki (2) Pieczenie (99) Rolady, faszerowanie (13) Pasztety, paszteciki (2) Kotlety, bitki, medaliony (22) Różności (10) Podroby (10) |