|
|
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska" | Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam. |
wg zwierzyny Sarna (42) Dzik (35) Jeleń (30) Daniel (11) Zając (46) Dzika kaczka (11) Gęś (10) Kuropatwa (20) Bażant (16) Słonka (6) Różności (23) Łyska (6) | wg rodzaju Sosy (22) Sałatki i surówki (2) Zakąski i przekąski (6) Marynaty i przyprawy (2) Zrazy (13) Gulasze, potrawki (12) Pieczenie (128) Rolady, faszerowanie (9) Pasztety, paszteciki (14) Kotlety, bitki, medaliony (18) Różności (6) Żeberka (5) Podroby (19) |