|
|
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska" | Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam. |
wg rodzaju Gulasze, potrawki (1) Pieczenie (20) Rolady, faszerowanie (1) Kotlety, bitki, medaliony (6) Różności (2) Żeberka (2) Podroby (3) |