|
|
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" | Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka... |
wg zwierzyny Sarna (51) Dzik (68) Jeleń (60) Daniel (26) Zając (62) Królik (35) Dzika kaczka (34) Gęś (27) Czapla (12) Bażant (57) Gołąb (20) Różności (14) | wg rodzaju Zupy (36) Sałatki i surówki (5) Zakąski i przekąski (10) Zrazy (28) Gołąbki... (2) Gulasze, potrawki (16) Pierogi, pierożki (3) Pieczenie (251) Rolady, faszerowanie (2) Pasztety, paszteciki (8) Kotlety, bitki, medaliony (64) Bigosy (2) Różności (17) Podroby (21) |