|
|
Źródło: Mari Lajos "Dania z dziczyzny" | Ciekawa książka, o której chyba nieliczni wiedzą a jest czym się zainteresować. Jednym zdanie chcąc ją opisać powiedziałbym „ kuchnia myśliwska z Węgier” . Przepisy oryginalne, smaczne, dla co niektórych polskich kucharzy rewolucyjne. Polecam. |
wg zwierzyny Sarna (8) Dzik (8) Jeleń (8) Zając (11) Dzika kaczka (3) Gęś (2) Kuropatwa (6) Bażant (8) Różności (21) | wg rodzaju Sosy (8) Zupy (3) Sałatki i surówki (1) Zakąski i przekąski (3) Marynaty i przyprawy (5) Zrazy (2) Gulasze, potrawki (7) Pierogi, pierożki (1) Pieczenie (33) Rolady, faszerowanie (1) Pasztety, paszteciki (3) Kotlety, bitki, medaliony (5) Różności (2) |