strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy     

Źródło: Mari Lajos "Dania z dziczyzny"Ciekawa książka, o której chyba nieliczni wiedzą a jest czym się zainteresować. Jednym zdanie chcąc ją opisać powiedziałbym „ kuchnia myśliwska z Węgier” . Przepisy oryginalne, smaczne, dla co niektórych polskich kucharzy rewolucyjne. Polecam.
wg zwierzyny
Sarna (8)
Dzik (8)
Jeleń (8)
Zając (11)
Dzika kaczka (3)
Gęś (2)
Kuropatwa (6)
Bażant (8)
Różności (21)
wg rodzaju
Sosy (8)
Zupy (3)
Sałatki i surówki (1)
Zakąski i przekąski (3)
Marynaty i przyprawy (5)
Zrazy (2)
Gulasze, potrawki (7)
Pierogi, pierożki (1)
Pieczenie (33)
Rolady, faszerowanie (1)
Pasztety, paszteciki (3)
Kotlety, bitki, medaliony (5)
Różności (2)
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton