Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając „Montpensier"
Składniki:
skoki
mleko
20 dag pieczarek
tłuszcz
4 dag mąki
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
żółtko
10 dag sera żółtego; sól
bufy pieprz
gulka muszkatołowa i starta skórka cytrynowa do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać na kawałki, zalać mlekiem, posolić i ugotować na małym ogni Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, oprószyć mąką i zasmażyć nie rumienią Pieczarki połączyć z mięsem i winem, chwilę pogotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkiem, doprawić, wyporcjować, posypać startym serem i zapiec Podawać z ryżem i pomidorami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"